2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Kartą nukeliavęs, negali sustoti!

Sveiki,

Šį kartą nusprendžiau rašyti apie savo antrąją kelionę į Ispaniją. Turbūt svarbiausia priežastis , kad po kažkiek laiko, šaltą žiemos vakarą būtų ką prisiminti. Šis pranešimo pavadinimas tikrai atspindi realybę. Po pirmos kelionės į Ispaniją, kurioje aplankiau Alikantę ir Valensiją, vaizdai vis dar išliko mano mintyse ir vis būdavo momentų, kai pagaudavau save galvojant apie Ispaniją ir grįžimą ten.

Didžiausias įspūdis nuvykus pirmą kartą į Ispaniją, tai šiluma, kai ankstyvą pavasarį gali vaikščioti trumpomis rankovėmis ir sijonukais, taip pat palmės, jūra ir smėlis...Ir dar tas ispaniškas atsipalaidavimas, kai gali visus darbus atidėti rytojui ar vėliau (manjana - dažniausiai sakomas ispaniškas žodis).  Ech.. Gera kelionė buvo!
Ši kelionė į Ispaniją, bus visiškai kitokia, nei , kad buvo prieš tai. Visų pirma, nebus gido-palydovo, mano pažįstamo ispano, su kuriuo susipažinau išvykus su Erasmus mainų programa į Daniją. Taip, važiuojant į tokia šalį, kaip Ispaniją, labai gerai turėti šalia žmogų, kuris supranta tiek angliškai, tiek ispaniškai, nes tikrai maža dalis ispanų kalba angliškai. Todėl šį kart, teks pasitelkti rankų kalba, arba bandyti ieškoti angliškai kalbančių žmonių. Minimalius ispanų kalbos pradmenis moku ir aš! Antra priežastis, kodėl bus kitaip, nes į kitus miestus važiuosime su viešuoju transportu (planuojame pamatyti 4 miestus, bet apie juos vėliau) ir visas lankytinas mietas ir viešbučius turime susiieškoti dabar, kol esame Lietuvoje.
Į kelionę geriausia važiuoti dviese, todėl į kompaniją pasiėmiau ilgai svajojusią apie Ispaniją savo draugę Gintarę.
Norint bilietus nusipirkti pigiau, reikia ieškoti gerokai anksčiau prieš kelionę, taigi mes, sužinojusios kada turėsime atostogas, iš kart tai ir padarėme, tai buvo 2 mėnesiai prieš mūsų kelionę. Geriausias būdas ieškoti pigių bilietų šioje svetainėje: http://www.skyscanner.net/ . Radome skrydžius į Seviliją su persėdimu, tačiau labai nenusivylėme, nes bus galimybė aplankyti dar vieną šalį (apie ją taip pat aptarsiu vėliau).

Ką reikia padaryti iki kelionės?
  • susirasti nakvynės vietą;
  • būtinai susižinoti kur yra miesto Turizmo ir Informacijos centras;
  • lankytinos vietos mieste;
Būtina padaryti šiuos darbus:
  • pasidaryti Europos sveikatos draudimo kortelę (užsisakyti galite čia: https://kvp.vlk.lt/uzsakymai/, ji visiškai nemokama).Trumpai apie kortelę: Europos sąjungos 27 valstybių narių ir Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos bei Šveicarijos piliečiams, turintiems Europos sveikatos draudimo kortelę, lengviau gauti sveikatos priežiūros paslaugas, kurių jiems gali prireikti laikinai viešint užsienio šalyje.
  • atsispausdinti bilietus;
  • išsikeisti pinigus (tai padaryti geriausia Medicinos banke, Sodų g. 22 (Vilniaus autobusų stotis);
  • susikrauti kuprinę (Su Ryanair galite pasiimti iki 10kg. neregistruojamo bagažo į lėktuvo saloną. Tik vieną bagažo vienetą. Jo matmenys negali viršyti 55cm x 40cm x 20cm).
Liko šiek tiek daugiau nei savaitė! Su darbais, kuriuos reikia padaryti, judame į priekį. 

Iki kitų kartų!
Inga

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą