2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Rankinis bagažas

Sunkiausia užduotis susikrauti daiktus, kurių prireiks kelionėje.
Visada remiuosi šiuo sąrašu: http://www.toptravel.lt/daiktu-sarasas/daiktu-sarasas-kelionei.pdf . Žinoma,tą sąrašą visad pertvarkau pagal save, pridedu tai ko reikia, ir išbraukiu ko nereikia. Taip gaunasi sąrašas daiktų, kurių tikrai nepamiršiu pasiimti.

Kadangi skrisime su Ryanair ir tik su rankiniu bagažu, aprašysiu šios kompanijos keliamus reikalavimus:
Su Ryanair galite pasiimti iki 10 kg. neregistruojamo bagažo į lėktuvo saloną, tik 1 bagažo vienetą. Jo matmenys negali viršyti 55cmX40cmX20cm. Jeigu turėsite kompiuterį ir rankinuką atskirai, jie bus taikomi 2 atskirais bagažo vienetais.

Pakavimas
Rankiniame bagaže leidžiama turėti tik nedidelius skysčių kiekius. Skysčiai turi būti atskiruose, ne didesniuose nei 100 mililitrų, induose. Šiuos indus turite įdėti į vieną permatomą ir užsegamą plastikinį, ne didesnį nei 1 litro, krepšelį; vienas krepšelis vienam keleiviui (tokius maišelius galite pasiimti oro uoste).
Oro uoste
Kad patikros darbuotojams padėtume aptikti skysčius, prašome:
  • pateikti visus turimus skysčius saugumo patikros vietose;
  • nusivilkti švarką ir paltą, jie bus tikrinami atskirai;
  • išsiimti iš rankinio bagažo nešiojamus kompiuterius ir kitus didelius elektroninius prietaisus, jie bus tikrinami atskirai.
Rankiniame bagaže draudžiamų daiktų sąrašas:

Ryt kylame. Tikiuosi rasiu laiko ir interneto parašyti Jums. O Sevilijoj +18 dabar ;)

Iki,
Inga

3 komentarai:

  1. Dabar tiksliai žinosiu, kad leistinas Ryanair bagažo svoris yra 10 kilogramų, bet įdomu ar galiu vežtis kažkiek viršsvorio? Ar jie sveria bagažus ir jei viršija turi palikti tuos daiktus? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika, Evelina. Kadangi blogas buvo rašytas gana seniai, yra šiek tiek pakitimų. Leistinas rankinio bagažo svoris nesikeitė - liko 10 kg, bet dar kartu gali pasiimti mažą rankinuką (35 x 20 x 20 cm.). Kiek esu keliavusi, nesu mačiusi, kad svertų rankinį bagažą, svarbiausia yra bagažo matmenys :) nes būna pereina su tokia kartonine dėžute ir jei netelpa, tenka atiduoti į registruoto bagažo skyrių. Daugiau informacijos apie rankinį bagažą gali rasti Ryanair oficialioje svetainėje: http://www.ryanair.com/lt/nuostatos-ir-salygos/regulations-cabinbaggage/

      Panaikinti
  2. O rankinio Ryanair lagamino dydis yra standartinio išmatavimo? Kažkur esu skaičiusi, kad gali būti kelių dydžių, nors tokių neteko niekur pastebėti.

    AtsakytiPanaikinti