2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Nyderlandai. Pradžia

Ir vėl? gal kokį rėmėją turi? kodėl tau taip sekasi? Čia pirmi populiariausi komentarai, kurių susilaukiu iš žmonių, kuriems pasakau, kad važiuosiu į Nyderlandus. Visi atsakymai ir dar daugiau bus paminėti čia, mano naujajame bloge.

Taip, ir vėl už savaitėlės kelsiu savo sparnus. Tik šį kart, į kiek šaltesnę ir mažesnę šalį - Nyderlandus, ir ne poilsiauti (kaip dariau iki šiol: http://ingoskeliones.blogspot.com/2011/11/karta-nukeliaves-negali-sustoti.html), o pasisemti žinių ir patirties mokslinėje srityje.
Į klausimą kodėl man taip sekasi, galėčiau atsakyti, o Tu ar bandei? :) 

Kaip viskas prasidėjo?
Savo fakultete pastebėjau naują skelbimą. Ieškojo studentų norinčių vykti į projektą Nyderlanduose. Nieko išsamaus, tik paminėta kur bus projektas, kas dalyvauja ir iki kada galima siųsti motyvacinius laiškus, viskas. Jei reikia išsamesnės informacijos susirask internete. Tuo metu buvau užversta darbais, todėl didelio dėmesio nekreipiau. Bet jei bus lemta išvažiuoti, visada išvažiuosi. Taip atsitiko ir man. Terminas, kai dar galima siųsti motyvacinius laiškus jau seniai buvo pasibaigęs, tačiau šio projekto koordinatorius, taip pat ir mano dėstytojas, sužinojęs, kad aš buvau išvykusi pagal Erasmus mainų programą, man pasiūlė sudalyvauti projekte. Paminėjus, kad terminas jau pasibaigęs, jis tik dar labiau paragino sėsti ir rašyti laišką. Na, kodėl gi nepabandžius. Dar prie manęs prisijungė grupiokas ir kursiokas, kuris išgirdo mūsų pokalbį. Vakare nusiuntę laiškus, jau su nekantrumu laukėme atsakymo. Visada taip būna, jei jau pradedi kažką daryt, norisi, kad pasisektų.
Pagrindiniai kriterijai norint patekti į šį projektą buvo: motyvuotas noras dalyvauti projekte, pažymių vidurkis ir anglų kalbos mokėjimas. Atrinkti kandidatai buvo kviečiami motyvacinio pokalbio. Ir galiausiai atrinko 10 dalyvių ir 2 kandidatus. Kandidatai reikalingi dėl to, kad atsiradus laisvų vietų (neatvykus kai kuriems užsienio partneriams) būtų kuo užpildyti projekto gretas. Taip ir nutiko, iš VGTU vyks 11 dalyvių.

Trumpai apie projektą

Šio renginio metu studentai kartu su dėstytojais keliauja į vieną konsorciumo partnerio universitetą, kur vyksta intensyvūs mokymai. Projekte dalyvauja VGTU, Porto aukštoji inžinerijos mokykla (Portugalija), Valjadolido universitetas (Ispanija), Timišoaros technikos universitetas (Rumunija), Talino aukštoji technikos mokykla (Estija), Karel de Grot technikos mokykla (Belgija), Leeuwardeno aukštoji technikos mokykla (Olandija). Projekto renginys vyks pirmosiomis 2012 m. kovo mėnesio savaitėmis (14 dienų) Nyderlanduose, Leeuwardeno aukštojoje technikos mokykloje. Renginio darbotvarkė reglamentuoja studentų užimtumą – vyksta paskaitos, seminarai, praktiniai projekto kūrimo darbai. Praktinės programos metu lankomos mokomosios ir mokslo laboratorijos, pažangios pramonės įmonės. Po oficialiosios programos dalies vyksta ir studentų socialiniai renginiai.
Šiuo metu visi 11 atrinktųjų yra išsiskirstę mažomis grupelėmis po 2-3. Buvo išdalintos temos būsimoms prezentacijoms ir projektui, šiuos darbus turime atlikti iki vizito pradžios t.y. iki kovo 4d.
Dalyvio mokestis - 150EUR. Suma, kurią sužinojome tik per motyvacinį pokalbį, visiškai nedžiugino, tačiau gerai apsvarsčius, kad kitos progos gali ir nebepasitaikyti, važiuoti sutikau. Kada, jei ne dabar, pasinaudoti suteikta galimybe.

Leuvardenas
Leuvardenas - miestas šiaurės Nyderlanduose. Gyventojų skaičiumi panašus į Panevėžį. Oras kiek šiltesnis nei Lietuvoje. Sunku dabar kažką ir pasakoti, kai nesu ten buvusi, daugiau apie miestą papasakosiu ten nuvykusi.


Iki greito,
Inga

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą